Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből A könyvről írták

Szemenyei István (főszerkesztő): 12 tudós a 21. századról

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Szemenyei István: 12 tudós a 21. századról

136 oldal, B/5, puhafedeles
ISBN 9789639902329
2009

A könyv 12 világhírű tudós és tudománypolitikus gondolatait, véleményét foglalja össze a tudomány és a társadalom viszonyáról. A kötet a World Science Forum 2009 rendezvényére jelent meg külön-külön kiadásban angol és magyar nyelven.  

A kötetnek hídképző szerepet szánunk, amely sorozattá fejlesztve, visszatérő szellemi motívuma lehet a World Science Forum rendezvényeinek. 

Az interjúra felkért személyek listájára kiemelkedő személyiségek, Nobel-díjasok, nagy befolyású nemzetközi tudománypolitikusok mellett, a világ élvonalába tartozó magyar és magyar származású tudósok kerültek fel.  

Az interjúk kérdései alapvetően korunk fő kihívásait érintik, és arra keresnek válaszokat, hogy mi lehet a tudomány szerepe azok megoldásában, általában véve és külön is, az adott tudományterületen. A kérdéseket a főszerkesztő és a szerkesztői munkacsoport tagjai állították össze. Az interjúkat neves hazai tudományos újságírók, illetve magyar tudósok készítették, a bázist a Természet Világa munkatársai jelentették.  

Az interjúra a tudósokat Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia, egyben a WSF elnöke kérte fel, aki a könyv előszavát is jegyzi. 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.