Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Nagy György: Angol-magyar kifejezések
3000 gyakori szókapcsolat, szólás és közmondás

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Nagy György: Angol-magyar kifejezések

292 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789639902282
2010

A nyelv építőelemei között a szavak mellett szép számmal megtalálhatók a több szóból álló kifejezések: az állandósult szókapcsolatok, a szólások és a közmondások is. A nyelvtanuló gyakran találkozik azzal a ténnyel, hogy az ugyanolyan jelentésű kifejezést anyanyelve más szavakból állítja elő, mint az idegen nyelv. Például azt a magyar szókapcsolatot, hogy semmi közöd hozzá, az angol így fejezi ki: none of your business, azaz szó szerinti fordításban: nem a te üzleted. Az angol put the icing on the cake szólás szó szerinti fordítása: felteszi a tortára a habot, magyar megfelelője azonban: felteszi az i-re a pontot

Nagy György szótára az angol társalgási nyelv leggyakoribb 3000 állandósult szókapcsolatát, szólását és közmondását mutatja be. A kifejezések között számos szleng stílusárnyalatú is található. 

Az angol kifejezéseket jól szemléltetik a rövid példamondatok, a valós életből vett párbeszédrészletek – amelyek angolul és magyarul is megtalálhatók a könyvben. 

A szótár hatékonyan segíti már a kezdő nyelvtanulót is, hogy nyelvtudását a mindennapi angol nyelv kifejezéseivel bővítse és a kifejezéseket megfelelően használja. 

A szerző, Nagy György az egyesült államokbeli Troy város egyetemének a professzora, számos angol–magyar szótár szerkesztője, többek között az elmúlt évek nagy sikerének, a Thesaurus of English Idioms 1300 oldalas gyűjtemény­nek is. 

A szerzőtől a TINTA Könyvkiadónál megjelent további kötetek: az Angol elöljárós és határozós igék szótára és az Angol közmondások.


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.