Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből A könyvről írták

Bárdosi Vilmos: Francia-magyar tematikus szólásszótár
Szólásmagyarázatok és gyakorlatok megoldókulccsal

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Bárdosi Vilmos: Francia-magyar tematikus szólásszótár

400 oldal, B/5, keménytáblás
ISBN 9789639902367
2010

A könyv a mai francia nyelv 1000 gyakori állandósult kifejezését, ún. gallicizmusát és ezek magyar megfelelőjét dolgozza fel újszerű, tematikus elrendezésű szótár formájában. Azoknak nyújt segítséget, akik már túljutottak a francia nyelv alapjainak elsajátításán, s szeretnének mihamarabb zöld ágra vergődni a minden nyelv sava-borsát adó, közkeletű szólásokkal is, vagyis szeretnék azokat pontosan értelmezni és helyesen alkalmazni. 

Az első rész tematikus francia-magyar szólásszótárához kapcsolódó változatos gyakorlatok, a rajzos szólásrejtvények a képszerű kifejezésmódra, a francia szólások beszédben való felismerésére és alkalmazására serkentik a könyvből tanulót, legyen az diák vagy felnőtt. Az egyéni vagy csoportos tanulást a gyakorlatokhoz tartozó megoldási kulcsok, a szólások önálló feldolgozásához adott ötletek, továbbá a témakörök, a francia szólások, valamint magyar megfelelőik betűrendes mutatói segítik. A frazeológia, valamint a francia nyelv szólásainak általános jellemzői és osztályozási lehetőségei iránt is érdeklődő olvasó pedig az előszóban talál e kérdésekről útmutatót. 

A szerző az ELTE Francia Nyelv és Irodalom Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a francia frazeológia nemzetközileg is elismert szakértője, többek között a Magyar szólástár főszerkesztője, valamint A francia nyelv lexikona, a Francia-magyar/Magyar-francia jogi szótár és a Francia-magyar kéziszótár társszerzője. 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.