Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Előszó

Olaszy Kamilla: Német társalgási zsebkönyv

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Olaszy Kamilla: Német társalgási zsebkönyv

222 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789639902534
2010

A Német társalgási zsebkönyv bevezetőjében a szerző röviden ismerteti a német nyelv legfontosabb nyelvtani szabályait, valamint felvázolja a német hangok és szavak helyes kiejtéséhez szükséges alapvető hangtani ismereteket. 

A könyv 17 nagy témakörbe rendezve magyarul és németül tartalmazza a mindennapi beszédhelyzetekben előforduló jellegzetes mondatokat, gyakori beszédfordulatokat. A szálláskeresés, a vásárlás, az étkezés, a szórakozás és az időjárás témaköre mellett a könyvben megtalálhatók többek között az internettel és az elektronikus fizetéssel kapcsolatos modern szófordulatok, mondatok. Egy-egy témakör áttekintését, szókincsének feldolgozását megkönnyítik a párbeszédes részek végén elhelyezkedő szószedetek, így szótárként is használható a zsebkönyv. 

A szerző a német nyelv oktatásának elismert szakembere, a társalgási zsebkönyv összeállítása során felhasználta több évtizedes oktatói tapasztalatát. 

A Német társalgási zsebkönyvet turistáknak és nyelvtanulóknak egyaránt ajánljuk. Hasznos segítség a kezdők mellett a haladóknak is, mivel a német nyelv új elemei sem hiányoznak belőle. Sikerrel forgathatják nyelvi elsősegélyként mindazok, akik a gazdag német kultúra és a csodás természeti kincsek miatt rövidebb-hosszabb időre felkeresik Németországot. 

A kiadvány mellé ajánljuk Olaszy Kamilla két alapszótárát: a Német–magyar alapszótárat és a Magyar–német alapszótárat.


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.