Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Nagy György: Angol elöljárós és határozós igék szótára
2250 angol többszavas ige magyarázata angol és magyar példamondatokkal

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Nagy György: Angol elöljárós és határozós igék szótára

280 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9786155219801
2014

Magyarországon eddig nem szenteltek elég figyelmet az angol elöljárós és határozós igéknek (phrasal verbs), így nem áll nagyszabású gyűjtemény a nyelvtanulók rendelkezésére. Az Angol elöljárós és határozós igék szótára ezt a hiányt megbízható forrásmunkaként pótolja. 

A kötet az angol anyanyelvi beszélők mindennapos szókincsén alapul. 2250 szó­kapcsolatot tartalmaz, amelyek 800 főige köré csoportosulnak. A szókapcso­latok jelentéseit 2900 példamondat illusztrálja. 

Az elöljárós és határozós igék megtanulása elengedhetetlen feltétele az angol nyelv megértésének és használatának. Elsajátításuk nem egyszerű, mivel jelentésük nem mindig következtethető ki a főigéből. Ráadásul számos igei szókapcsolatnak több jelentése is lehet, például a to come out egyaránt használható 'kijön', 'megjelenik, kiadják', 'kitudódik, nyilvánosságra kerül', illetve 'a nyilvánosság elé áll' jelentésben. A szótár nemcsak az elöljárós és határozós igék jelentését adja meg, hanem használatukat egy-egy angol példamondattal is szemlélteti, amelyeknek a magyar fordítása is szerepel a kötetben. 

A kiadvány elengedhetetlen segédeszköz az angol nyelvet tanulók számára, de mindenki haszonnal forgathatja, aki angolnyelv-tudása elmélyítésére vágyik. 

Nagy György az egyesült államokbeli Troy város egyetemének professzora, számos angol–magyar szótár szerkesztője. A TINTA Könyvkiadónál eddig megjelent munkái az Angol–magyar kifejezések, az Angol közmondások és a Thesaurus of English Idioms című nagy sikerű szótár.


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.