Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék A könyvről írták

Winkler Gusztáv: Reneszánsz erődépítészet Magyarországon - Mérnöki szemmel

Megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Winkler Gusztáv: Reneszánsz erődépítészet Magyarországon - Mérnöki szemmel

204 oldal, B/5, keménytáblás
ISBN 9639372951
2004

Az erődökről, várakról, az ezekkel összefüggő történeti eseményekről (legfőképpen a hozzájuk kapcsolódó ostromokról) szóló művek általában nagy érdeklődésre tarthatnak számot. Különösen vonatkozik ez hazánkra, mivel közel másfél évszázadig folyamatos harcokban védtük országunkat, és ezen keresztül a nyugati világot is a délről támadó török terjeszkedése ellen. 

A könyvünkben tárgyalt időszak a XV. század elejétől a XVI. század végéig tart. Az ebben a korban épített és korszerűsített erődítményekről, ezek szerepéről, valamint a hadtörténeti eseményekről, a dicsőséges várvédő tevékenységről, a végvári katonaság haditetteiről, életéről számtalan mű született. A várharcokkal kapcsolatban azonban felmerülhetnek olyan problémák, amelyek misztikus ködbe takarják ezen eseményeket, és pozitív vagy negatív irányba, de téves magyarázatok kreálását segítik elő. 

A szerző kifejti, rendszerezi és összegzi azokat a segédinformációkat, amelyek segítenek a magyarországi várharcok jobb megértésében. Újszerű módon, gyakorlatilag a történettudománytól függetlenül vizsgálja a várak, erődök építését, funkcióit. Ez a módszer a mérnöki szemlélet, amely fizikai és geometriai alapelvek segítségével megkísérli a múlt fizikai valóságát elméletben rekonstruálni. 


Segédkönyvek a hadtörténet tanulmányozásához sorozat V. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.