Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből

Kerekes Barnabás, Kovács Zsuzsanna: Mondjuk helyesen!

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Kerekes Barnabás, Kovács Zsuzsanna: Mondjuk helyesen!

186 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634091165
2018

Egyszerre hasznos és izgalmas könyvet tart a kezében az olvasó. A Mondjuk helyesen! című kötetből nemcsak elsajátítani könnyű a helyes kiejtést, de a mondattípusok szerint felosztott fejezetek rövid írásai szórakoztatva mélyítik el az olvasók történelmi, biológiai, csillagászati, földrajzi, kémiai vagy épp tipográfiai ismereteit. 

A kötet elején részletes magyarázat található a helyesejtés elsajátítását megkönnyítő jelrendszerről. Ezután 18 fejezetbe rendezve összesen 78 rövid szöveg következik, amelyekről mind a hangsúlyozásukkal, mind a tartalmukkal kapcsolatban részletes leírás olvasható. Így a helyes kiejtés elsajátítása közben többek között Madame Tussaud viaszmúzeumával vagy épp a papír feltalálásával kapcsolatos ismeretekkel gazdagodik az olvasó. 

A Mondjuk helyesen! elengedhetetlen segédeszköz a Kazinczy-versenyre készülő diákok számára, de nemcsak ők, hanem mindenki haszonnal forgathatja, aki magabiztosan szeretne megszólalni, ügyelve a gondolatai értelmét legjobban tükröző, hibátlan kiejtésre. 

Kerekes Barnabás az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese. A Szóról-szóval című rádióműsor szerkesztője, Lőrincze-díjas. 

Kovács Zsuzsanna az Anyanyelvápolók Szövetségének irodavezetője, a Szóról-szóval című rádióműsor társszerkesztője, Kazinczy-díjas magyartanár. 

 


Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 47. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.