Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Nagy György: Angol elöljárószavas kifejezések szótára
2080 kifejezés angolul és magyarul példamondatokkal

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Nagy György: Angol elöljárószavas kifejezések szótára

264 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789634091332
2018

Az angol nyelv építőelemei között szép számmal találhatók elöljárószavas kifejezések. Ezek olyan merev formájú szókapcsolatok, amelyekben prepozíció található, jelentésük pedig a legtöbb esetben idiomatikus, azaz az elöljárószavas kifejezést alkotó egyes szavakból nem következik a kifejezés jelentése. Például azt a magyar szókapcsolatot, hogy jól informált, az angol így fejezi ki: he/she is up on things, ha pedig azt akarjuk mondani, hogy valaki egészséges, mint a makk, angolul így célszerű fogalmaznunk: he/she is in the pink.  

NAGY GYÖRGY szótára az angol nyelv 2080 legfontosabb elöljárószavas kifejezését mutatja be. A kifejezések között számos szleng stílusárnyalatú is található.  

Az elöljárószavas kifejezéseket jól szemléltetik a rövid példamondatok, a valós életből vett párbeszédrészletek – amelyek angolul és magyarul is megtalálhatók a könyvben.  

A szótár hatékonyan segíti már a kezdő nyelvtanulót is, hogy nyelvtudását az angol nyelv elöljárószavas kifejezéseivel bővítse és a kifejezéseket megfelelően használja.  

A kötet végén a Mutatóban az elöljárószavak szerinti csoportosításban is fel vannak sorolva az angol kifejezések. 

NAGY GYÖRGY az egyesült államokbeli Troy város egyetemének professzora, számos angol–magyar szótár szerkesztője. A TINTA Könyvkiadónál eddig megjelent munkái az Angol–magyar kifejezések, az Angol közmondások, a Magyar–angol közmondásszótár, az Angol elöljárós és határozós igék szótára és a Thesaurus of English Idioms című nagy sikerű szótár. 


Híd szótárak sorozat tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.