Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Rónay Ágnes: Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Rónay Ágnes: Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal

154 oldal, A/4, puhafedeles
ISBN 9789634091646
2018

Sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnám könnyebbé tenni tanítványaim számára a nyelvi vizsgákra való felkészülést. Azt láttam rajtuk, hogy bizonyos nyelvtani szerkezetekkel nehezen birkóztak meg. 

A tanulók viszonylag könnyen eljutnak kezdő szintről alapszintre, és szorgalmas munkával hétköznapi helyzetekben már jól használható tudásra tudnak szert tenni. Magasabb szinteken viszont egyre rögösebbé válik az út; haladó szintre eljutni komoly munkát igényel. 

Ez a könyv elsősorban azoknak szól, akik B2 szint (önálló nyelvhasználat magasabb szintje) megerősítésével a C1, haladó (állami felsőfokú nyelvvizsga) szintet, ill. angol nyelvszakos hallgatók esetében a nyelvi alapvizsga szintjét szeretnék teljesíteni. 

E cél elérésében a nyelvtanulónak nagy segítségére lesz e könyv figyelmes áttanulmányozása. 

A könyv két részből áll: 

Az első rész nyelvtani áttekintése különös hangsúlyt fektet azokra a szerkezetekre, melyek haladó szinten is gondot szoktak okozni: szenvedő szerkezet, függő beszéd, kötőmód, fordított szórend, vonatkozói mellékmondatok, segédigék, kettős kérdések stb. 

A második rész az első részben tárgyalt nyelvtani kérdésekre tartalmaz C1 szintű gyakorlatokat, és ismétlésként alkalmanként B2 szintűt is. Valamennyi feladat megoldása megtalálható a kötet végén. 

Azt remélem, hogy a nyelvtani magyarázatok áttanulmányozása után, a gyakorlófeladatok megoldása során a nyelvtanulóknak sok sikerélményben lesz részük, ami a tanulás egyik alapja. 

Remélem, így lesz, és sok sikeres nyelvi vizsgához segíti a tanulókat a könyv. 

 

Rónay Ágnes 

 


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.