Tinta Könyvkiadó

Leírás Tartalomjegyzék Részlet a könyvből Előszó

Balázsi József Attila: Virágnak mondod, pedig nem az
Hasonlatok és szóláshasonlatok. Stilisztikai feladatgyűjtemény

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Balázsi József Attila: Virágnak mondod, pedig nem az

120 oldal, A/4, puhafedeles
ISBN 9639372439
2003

Remek gyakorlókönyvet, stilisztikai feladatgyűjteményt készített Balázsi József Attila a hasonlatok, szóláshasonlatok tárgyköréből! Könyvét elsősorban a középiskolások magyar nyelvtani, stilisztikai tanulmányainak elmélyítésére, a stílus tanulmányozásának megkönnyítésére szánta. De a munka minden bizonnyal népszerű lesz a felsőoktatásban tanuló diákok, valamint a magyartanárok, a stilisztikát tanító egyetemi oktatók körében is. 

A feladatgyűjtemény anyaga imponálóan gazdag és sokrétű. A régi és újabb magyar szépirodalmi, a bibliai, a népnyelvi stb. példaanyagból egyaránt merít. A gyűjtemény külön érdeme, hogy általában nem a legismertebb magyar versek hasonlatait mutatja be, így a könyv használata során a diákok nagyszámú új verssel, versrészlettel ismerkedhetnek meg. 

A feladatok megoldásának ellenőrzését megkönnyíti a megoldási kulcs, lehetőséget teremtve a tanórán kívüli, tanári segítség nélküli munkához is. A könyvben használt nyelvészeti szakszavak megértését a szakkifejezések kisszótára, az anyagban való eligazodást pedig a mutatók segítik elő.


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.