Tinta Könyvkiadó

Boldog új esztendőt kívánok!

A TINTA Könyvkiadó szótárait használók nagy táborának boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!
Mindnyájukat kérem, hogy az előttünk álló 2023. esztendőben is lapozgassák, forgassák a TINTA Könyvkiadó magyar szótárait.
Ügyeljenek szép magyar nyelvünkre, igyekezzenek gazdag lehetőségei közül minél többet megismerni és felhasználni beszédük és írásuk során. Közösen küzdjünk, hogy a legnagyobb hungarikum, édes anyanyelvünk ne szegényedjék, hanem gazdagodjék, színesedjen globalizálódó világunkban is. Igyekezzünk, hogy a magyar nyelvközösség tagjai itt a Kárpát-medencében vagy bárhol a nagyvilágon szétszóródva is élnek - korunk új kihívásait, feladatait meg tudják anyanyelvükön fogalmazni pontosan, közérthetően. Kívánom, hogy a megfogalmazott feladatokat sokak megelégedésére eredményesen tudják elvégezni.
Megköszönöm eddigi megtisztelő figyelmüket, kérem, kövessék nyomon továbbra is a TINTA Könyvkiadó magyar szótárkiadói munkásságát, újdonságai közül mind többet vásároljanak meg.
Én pedig a TINTA Könyvkiadó minden munkatársa nevében ígérem, hogy az eddigi magas színvonalú szótárkiadással vesszük számba továbbra is újabb és újabb magyar szótárakban édes anyanyelvünk páratlanul izgalmas, gazdag szókincsét.
.
Jókívánságaim mellé megtekinthetik olyan régi újévi képeslapok fényképét, melyeken valamilyen módon megjelenik a nyelvünkhöz hasonlóan színes és gazdag formavilágú magyar népviselet.
.
A képeslapok forrása az Arcanum Adatbázis Kft.)
.
Kiss Gábor, igazgató-főszerkesztő
TINTA Könyvkiadó
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.