Tinta Könyvkiadó

A CÉL A SIKERES KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI

A közeljövőben felvételiznek azok az általános iskolások, akik középiskolában szeretnének továbbtanulni. A felvételin évek óta kiemelt szerepet kap a tanulók anyanyelvi ismereteinek a vizsgálata: helyesírási, szövegértési feladatok, a rokon értelmű szavak, szólások, közmondások ismerete.
A TINTA Könyvkiadó munkafüzeteivel és szótáraival eredményesen készülnek fel a diákok életük első megmérettetésére, hiszen ezeknek a szerzői gyakorló pedagógusok, akik jól tudják, hogy a tanulóknak melyik tananyagrészlet elsajátítása okoz gondot.
A könyvek, munkafüzetek megtekintése [ITT]
..
A TINTA Könyvkiadó következő kiadványait ajánljuk azoknak a szülőknek, akik fel szeretnék készíteni gyermeküket a középiskolai felvételire:
..
Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek
A munkafüzetek alkalmasak a helyesírás gyakorlására, a szókincs bővítésére, a szövegértés fejlesztésére, a szólások, közmondások megismertetésére.
..
Magyar szókincsbővítő diákszótár
A 10–14 éves diákok számára készült szótár 2000 szót magyaráz, a jelentéseket példamondatok világítják meg.
2000 régi, ritka, kevésbé ismert szó és szójelentés magyarázata
224 oldal, 2490 Ft helyett 1992 Ft
..
Szinonimák
A szóismétlés elkerüléséhez nyújt segítséget ez a szótár, amely rokon értelmű szavakat tartalmaz. Hasznos segédeszköz a gondos, pontos magyar nyelvű szövegek fogalmazásához.
20000 rokon értelmű szó dióhéjszótára
240 oldal, 1490 Ft
..
Idegen szavak alapszótára
A szótár 4500 idegen szó magyarázatát tartalmazza. Hasznos segítség mind az iskolai oktatásban, mind a hétköznapi társalgás és az írott szövegek megértésében.
4500 idegen szó magyarázata
204 oldal, 1990 Ft helyett 1592 Ft
..
Meseszótár
Népmeséink világában számos olyan szóval találkozhatunk, melyek jelentése ismeretlen az olvasó előtt. A szótár ezek értelmezéséhez nyújt segítséget. A gyerekek számára is érthetően, egyszerűen leírt meghatározások könnyen megismerhetővé tesznek egy-egy kifejezést, népmesei fordulatot. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a magyar népmeséket, akár hallgatni, akár olvasni, és szeretne többet megtudni egy mára szinte feledésbe merült világról.
1400 népmesei szó magyarázata
222 oldal, 2990 Ft helyett 2392 Ft
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.