Tinta Könyvkiadó

A legjobb II. Rákóczi Ferenc életrajzot jelentette meg a TINTA Könyvkiadó a Rákóczi emlékévhez kapcsolódóan

A magyar Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította. Az emlékév 2019. július 8-tól 2020. szeptember 17-ig tart. Ugyanis 315 éve, 1704. július 4-én választották II. Rákóczi Ferencet erdélyi fejedelemmé, és 1705. szeptember 17-én Erdélyország és Magyarország vezérlő fejedelemmé nevezték ki.
.
A TINTA Könyvkiadó a Rákóczi emlékévhez kapcsolódóan jelentette meg Márki Sándor (1853-1925) neves történésznek a fejedelemről szóló olvasmányos életrajzát.
.

.
A Márki Sándor a kolozsvári, majd a szegedi egyetem professzora. Kutatásainak eredményét számos monográfiában foglalta össze. Könyvet írt többek között a magyar középkorról, Dózsa Györgyről, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetéről.
Az 1900-as évek elején a Történelmi Társulat kérésére írta meg II. Rákóczi Ferenc életrajzát és szabadságharcának hiteles történetét. A fejedelemről szóló háromkötetes tudományos monográfia Budapesten 1907 és 1910 között jelent meg.
A Szent István Társulat felkérésére Márki Sándor a korábbi három kötetből kiindulva a nagyközönség számára egy kötetben foglalta össze II. Rákóczi Ferenc életét és történelmi jelentőségét. A szerző halálának évében, 1925-ben megjelent kötet a történelmi eseményeket a legpontosabban követve, olvasmányos formában adja közre II. Rákóczi Ferenc fordulatokban gazdag életét. Ír a fejedelem gyerekkoráról, ismerteti küzdelmeit, győztes és vesztes csatáit, elemzi a szabadság-harc bukásához vezető okokat. Megírja a francia udvarban töltött időt és a rodostói száműzetés szomorú éveit. A kötet népszerű volt a két háború között a magyar történelem iránt érdeklődők körében.
A TINTA Könyvkiadó fejet hajtva a fejedelem példamutató élete előtt, tisztelettel adja közre ismét Márki Sándor II. Rákóczi Ferenc élete című könyvét.
.
A Márki Sándor II. Rákóczi Ferenc élete c. sikerkönyv itt rendelhető meg a TINTA Könyvkiadótól 2.990 Ft helyett 20% kedvezménnyel 2.392 Ft-ért:
.
A postai megrendelést az alábbi számítógépes linken teheti meg: [kattintson ide:]
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2020-at?szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
Hírlevél

Hozzájárulok az adataim kezeléséhez és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.
Feliratkozás

A feliratkozott címzettek között minden hónapban egy 10.000 Ft értékű vásárlási utalványt sorsolunk ki.
Eddigi nyertesek.
A Tinta Könyvkiadó sikerlistája
2020 - február
1.Gyakorlati szövegalkotási munkafüzet
2.Magyar értelmező alapszótár diákoknak
3.(Ny)elvi kérdések
4.Helyesírási munkafüzet
5.Szólások és közmondások - Munkafüzet
6.A tulajdonnevek helyesírása
7.Szövegalkotási és szövegértési munkafüzet
8.(Ny)elvi kérdések
9.Szólások, közmondások eredete
10.Magyar szókincsbővítő diákszótár