Tinta Könyvkiadó

Újra itt a Magyar szókincstár. Kulcsár Ferenc szlovákiai költő vallomása (1. hír)

Újra itt a Magyar szókincstár
Igazán jó hírrel szolgálhatunk, hiszen a TINTA Könyvkiadó legsikeresebb szótára, a Magyar szókincstá három év szünet után ismét kapható lesz. A Magyar szókincstárat a nyomda 2022. november 9-én fogja leszállítani.
Most Kulcsár Ferenc szlovákiai költő (1949-2018) felemelő és megható szavaival ajánljuk a Magyar szókincstár – Rokon értelmű szavak, szólások és ellentétek szótárát:
...Íróasztalomon hosszú évek óta két könyv fekszik. Jobb kezemnél a Magyar szókincstár a maga 80 600 szavával, valamint 3800közmondással és szólással. Egyik írótársam szerint Isten nélkül nem lehet megmozdulni; bizonyára így van, de én e szókincstár nélkül sem tudok sem írni, sem megmozdulni: hozzám nőtt, mint csigához a háza, de Radnótival azt is mondhatnám, az évek során belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága. Bal kezemnél pedig a világ egyik legfontosabb könyve pihen, a sok ezer éves kultúrát építő Szentírás, annak is Károli Gáspár-féle magyarítása. A könyvet még megboldogult édesanyámtól kaptam, akinek fontos volt, hogy unokáim majd ne töröljék ki sírva a nevemet az élet könyvéből, s hogy megismerjem a boldogság törvényét, az igazság és szépség szellemében teremtett és rendezett világegyetemet, melynek az ember az univerzum polgáraként szerves része, ezért a szív, az értelem és a lélek nemesítése által annak életében tevékenyen részt kell vennie. Íróasztalomat, mely fölé örök írnokként hosszú évek óta hajlok, könyvek - mesterek - ezrei ölelik körül, mint szigetet az óceán vagy tavaszi kertet a virágillat. ...
Új Szó, 2011. június 21., 9. oldal
A Magyar szókincstárat 2022. november 11-ig 40% kedvezménnyel lehet előrendelni 11.990 Ft helyett 7.194 Ft-ért a következő linken:[Katt ide]


   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.