Tinta Könyvkiadó

A Magyar szókincstár nem csak hasznos, hanem szép is - oklevél bizonyítja (11. hír)

A Magyar szókincstár nem csak hasznos, hanem szép is - oklevél bizonyítja
Az első megjelenés után 24 évvel a napokban jelent meg a TINTA Könyvkiadóban a Magyar szókincstár 10. kiadása. Bátran állíthatjuk, hogy a közönségsiker mellett szakmai elismeréseket is begyűjtött a leggazdagabb tartalmú magyar szinonima szótár. Az egyik legnagyobb szakmai elismerést a 1999. évi Szép Magyar Könyv Versenyen nyerte el a sikerlistás kézikönyv; a szigorú zsűri oklevéllel jutalmazta. A szótár gazdagságát az alcíme is mutatja: Rokon értelmű szavak, szólások és ellentétek szótára.
Az egyik legrészletesebb ismertetés a Magyar szókincstárról a Magyar nyelvőrben jelent meg 1999-ben Szende Aladár főszerkesztő tollából. Részlet a recenzióból:
A szerkesztők a Magyar szókincstárban nagy bőségben kínálják fel minden magyarul beszélőnek és írónak a szótár 25.000 vastagbetűs címszójának sok-sok szinonimáját. Az alkotók az eltérő hangulati, különböző használati körű rokon értelmű szavak közül a választást az olvasóra bízzák, mert bíznak ösztönös anyanyelvi érzékében, nyelvi kompetenciájában.
Magyar Nyelvőr - Szende Aladár: Kiss Gábor (szerk.): Magyar szókincstár. TINTA Könyvkiadó, 1998. 929 p.
.
A Magyar szókincstárat 2022. november 30-ig 40% kedvezménnyel lehet megrendelni 11.990 Ft helyett 7.194 Ft-ért a következő linken:


A Magyar szókincstárat 2022. november 30-ig 40% kedvezménnyel lehet megrendelni 11.990 Ft helyett 7.194 Ft-ért a következő linken: [Katt ide]

   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.